Biologisch Tarwegras

Vers van de boederij, gehele blad, op volle grond geteelt, raw & glutenvrij

Biologisch Tarwegras

Amazing Grass gebruikt alleen tarwegras met een diepe wortelstructuur. De planten groeien in de volle biologische grond en krijgen de tijd om diep te wortelen (tot wel een meter diep). Hierdoor neemt de plant veel meer voedingsstoffen op in vergelijking tot op kweekbakken geteeld tarwegras.

Direct na het oogsten worden de blaadjes gedroogd (bij een temperatuur van 41,6°C (raw)) om de kwaliteit te waarborgen. De aanwezige vitaminen, mineralen en enzymen blijven hierdoor in hoge mate intact. In een gekoelde maalinstallatie worden de gedroogde blaadjes verwerkt tot zeer fijn poeder. Door deze fijne maling hebben Amazing Grass producten een betere opneembaarheid door het lichaam.

Bekijk de productfolder

Voor u het allerbeste tarwegras


 • Biologisch Tarwegras - Biologisch Tarwegras

  Biologisch Tarwegras

  Op volle grond geteeld biologisch tarwegras. De planten krijgen de tijd om te groeien en diep te wortelen (tot wel een meter diep), zonder het gebruik van kunstmest. Hierdoor neemt de plant veel meer voedingsstoffen op in vergelijking tot op kweekbakken geteeld tarwegras.

  De gehele blaadjes worden direct na het oogsten gedroogd (bij een temperatuur van 41,6°C (raw)) om de kwaliteit van de blaadjes te waarborgen. Daardoor blijven de aanwezige vitaminen, mineralen en enzymen in hoge mate intact.

  Door een fijnere maling hebben Amazing Grass producten een betere opneembaarheid door het lichaam.

  Verkrijgbaar in handige sachets of als los poeder (pot).

  Ingredienten

Geweldige Eigenschappen

 • Biologisch op volle grond geteeld
 • Van diep gewortelde planten, zonder het gebruik van kunstmest
 • Slechts 1x per seizoen wordt er geoogst. De grond krijgt voldoende hersteltijd, voordat er opnieuw geplant wordt, om uitputting van de grond te voorkomen.
 • Gehele blad, gedroogd bij lage temperaturen (41,6°C, raw)
 • Fijnere maling met een betere opneembaarheid door het lichaam
 • Glutenvrij en veganistisch

Gezondheidsvoordelen

 • Sterk ontzurend. Ondersteunt op natuurlijke wijze om de zuurgraad van het lichaam balans te houden.
 • Ondersteunt het energieniveau
 • Ondersteunt het immuunsysteem.
 • Ontgift en reinigt uw lichaam.
 • Fijner gemalen, betere opneembaarheid door het lichaam
 • Bevat belangrijke stoffen: chlorofyl, foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C.

Gebruiksadvies

Meng één portie met een groot glas water, sap of uw favoriete smoothie en genieten maar.

Amazing Grass Greens® komen van diep gewortelde planten


Unieke teelt

Amazing Grass® graangrassen (tarwegras, gerstegras en alfalfa) worden op volle, organische grond geteeld. In de herfst worden de jonge planten in de grond gezet en krijgen voldoende tijd om gedurende de winter een diepe wortelstructuur te ontwikkelen. Diepgewortelde graangrassen nemen veel meer voedingsstoffen op die u niet aantreft in met kunstmest gekweekte of in kweekbakken geteelde graangrassen. Op de akkers van Amazing Grass wordt er pas na een groeiperiode van 6 maanden geoogst. Niet biologisch geteelde of in teelbakken gekweekt tarwegras heeft een veel kortere groeiperiode van soms maar 10 dagen. En kunnen daardoor veel minder nutriënten bevatten.

Unieke oogst

Slechts 1x per seizoen wordt er geoogst waarbij alleen het rijkste, groenste puntje van de jonge planten afgesneden wordt. Waarna de grond voldoende hersteltijd krijgt, voordat er opnieuw geplant wordt, om uitputting van de grond te voorkomen. Tijdens het oogsten raken de blaadjes niet de grond en worden ze direct verwerkt in een geavanceerde droogmachine.

Unieke opslag en maling

De met zorg geoogste blaadjes worden in een speciaal ontworpen droogmachine verwerkt bij een temperatuur van 41,6°C (Raw). Door direct te drogen na het oogsten wordt de kwaliteit van de vers geoogste blaadjes gewaarborgd. Direct na het drogen vind er een persing tot korrels plaats om oxidatie (afbraak van de ingrediënten) tegen te gaan. Deze korrels worden vervolgens ingevroren en opgeslagen, in onze 3 mijl lange ondergrondse grot (stabiele koele temperatuur), om de kwaliteit hoog te houden. De korrels worden na verloop van tijd verwerkt (in de grot) in een gekoelde maalinstallatie met een zeer fijne maling. Door deze zeer fijne maling hebben de Amazing Grass producten een betere opneembaarheid door het lichaam, lossen gemakkelijker op in vruchtensapje of smoothie en geven een fijner mondgevoel (geen vervelend poedergevoel). Door kleine productieseries zorgen wij ervoor dat Amazing Grass producten bijna net zo vers zijn als op de dag dat het werd geoogst.

Zoek een winkel bij jou in de buurt

Winkel zoeken »

© 2019 - Amazing Grass Nederland